در جدیدترین قسمت برنامه «سروستان» عنوان شد - صفحه محتوایی خبر
در جدیدترین قسمت برنامه «سروستان» عنوان شد
آبیاری به شیوه سنتی بلای جان مزارع قزوین/ کشاورزان و هزار توی بوروکراسی اداری برای دریافت وام

برنامه تلویزیونی «سروستان» دوشنبه 23 مهر با حضور نمایندگان مردم استان قزوین در خانه ملت و با موضوع بررسی مشکلات اقتصادی و کشاورزی از شبکه «شما» پخش شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه «شما»، برنامه تلویزیونی «سروستان» دوشنبه شب 23 مهرماه با حضور دو نفر از نمایندگان مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی به صورت زنده روی آنتن رفت.
بهمن طاهرخانی نماینده مردم تاکستان و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و داود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 مهمانان برنامه بودند.
محمدی در شروع بحث پیرامون وضعیت منابع آبی در استان قزوین اظهار کرد: کمتر از 30 هزار هکتار از 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی قزوین به صورت نوین آبیاری میشوند.
وی افزود: این میزان آبیاری به شیوههای نوین بسیار کم است و موجب هدررفت منابع آبی میشود و علت کندی این مسئله موارد متعددی هستند.
طاهرخانی دیگر مهمان برنامه درباره این علتها عنوان کرد: بوروکراسی اداری سختی در کشور حاکم است، گاهی مجلس قوانینی را وضع میکند ولی تو در توهای اداری کشاورزان و صنعتگران را با مشکل مواجه میکنند.
تسهیلات بانکی زمانی اختصاصی مییابند که سودی ندارند
وی با بیان اینکه قزوین دارای اقتصاد کشاورزی و صنعتی است گفت: کشاورزی که قرار است طی یک ماه تسهیلات لازم را دریافت کند این زمان برایش حدود یک سال طول میکشد و گاهی تسهیلات زمانی اختصاص مییابند که سودی برای کشاورز ندارند.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود مصوبههای گوناگون در زمینه لزوم آبیاری نوین تصریح کرد: با این وجود فقط چند هزار هکتار از اراضی قزوین طی چند سال گذشته به این سیستمها مجهز شدهاند.
محمدی هم در این زمینه گفت: طرح الگوی کشت مناسب از دیگر موضوعاتی است که در این حوزه باید مورد توجه قرار بگیرد، کاشت گیاهان آب بَر از جمله مشکلاتی است که در حال حاضر گریبان کشاورزی قزوین و کشور را گرفته است همچنین آموزش صحیح کشاورزان و تجمیع اراضی از دیگر عواملی هستند که میتوانند مشکل کمبود آب را برطرف کنند در حالیکه ادارات مربوطه به نحو موثری در این زمینه وارد میدان نشدهاند و وظایفشان را انجام ندادهاند.
طاهرخانی هم با تاکید بر اینکه برای حل مشکل آب عزمی ملی در سطح کلان لازم است افزود: با توجه به بحران آبی در منطقه، باید طی دو سال بیش از 40 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی قزوین به شیوههای نوین آبیاری مجهز میشدند ولی این میزان در حال حاضر حدود 10 هزار هکتار بوده است.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم حضور بخش خصوصی در این زمینه خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر سرعت خوبی را در زمینه توسعه آبیاری به شیوههای نو شاهد بودهایم ولی لازم است با ورود سرمایههای بخش خصوصی، این روند تسریع شود.
محمدی دیگر مهمان برنامه با اشاره به لزوم تامین منابع مالی لازم برای حل مشکلات زیرساختی کشور طی چند سال آینده عنوان کرد: در حوزههای گوناگون یکی از بزرگترین مشکلات موجود، عدم تخصیص تسهیلات و منابع مالی است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: حقیقت آن است که سوء مدیریت و تدبیر سبب بروز مشکلاتی شده که امروز شاهد آنها هستیم.
طاهرخانی هم افزود: آنچه تاکنون برای توسعه آبیاری نوین صورت گرفته بسیار کم است و از شیوههای علمی برای حل مشکل کم آبی در سطح وسیع استفاده نمیشود.
از وزیر کار خواستیم کارگروه ویژه تشکیل دهد
بعد از پخش کلیبی درباره ظرفیتهای مختلف اقتصادی استان قزوین، مشکل بیکاری در این استان مورد بحث قرار گرفت.
محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در خانه ملت در این زمینه عنوان کرد: طی صحبتی که با وزرای مربوطه داشتیم یادآور شدیم لازم است کارگروهی با هدف بررسی واقعی مشکلات در هر استان تشکیل شود.
وی افزود: در برخی موارد شاهد هستیم مدیران ناتوان عامل اصلی بروز مشکلات در یک صنعت هستند همچنین تجهیزات و ابزارهای قدیمی و ناکارآمد و عدم توجه به احیای ظرفیتهای موجود، از دیگر عوامل در زمینه بیکاری محسوب میشوند.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جذب سرمایههای داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در حوزههای گوناگون اقتصادی گفت: زمانی که مشکلی شناسایی شد، باید برای درمان آن اقدام فوری صورت بگیرد به عبارتی جبههگیری در قبال مشکلات باید با حجم آن معضل تناسب داشته باشد.
طاهرخانی هم در این زمینه با اشاره به میزان بیکاری در تاکستان خاطرنشان کرد: تعداد مراجعان به دفتر من برای حل مشکل اشتغال بسیار زیاد است و این مسئله نشان میدهد بیکاری در این شهرستان بالاست، هر چند آماری دقیقی در این زمینه در اختیار ندارم البته گمان میکنم نرخ بیکاری در تاکستان بالای 30 درصد باشد.
در ادامه موضوعاتی همچون مالیات بر ارزش افزوده، بیمه، تسهیلات بانکی و شهرکهای صنعتی از سوی دلاوری مجری برنامه مطرح شد و محمدی هم در این زمینه گفت: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و ساماندهی بانکها، در کمیسیونهای تخصصی مطرح و بررسی شدهاند و قرار شده به صحن مجلس بیایند.
مجلس به دنبال بررسی هر چه سریعتر قانون مالیات بر ارزش افزوده است
وی اضافه کرد: این دو موضوع از اهم مشکلات اقتصادی هستند و در ارتباط با بیمه و مسائل مربوط به شرکتهای خدماترسان و سازمان امور مالیاتی، جلسات متعددی در استان برگزار شده و در این جلسه همگرایی و پرهیز از نگاه جزیرهای مورد تاکید قرار گرفتهاند.
طاهرخانی هم در این زمینه گفت: به موجب قانون اساسی و اصول 74 و 76، مجلس شورای اسلامی دارای اختیارات مختلفی است ولی باید گفت ضمانت اجرایی در زمینه وظایف نظارتی خود نداریم؛ گاهی میدانیم مسئولان ادارهای کم کاری میکنند ولی با گزارشهایی که در این زمینه تهیه میشوند فقط شاهد گذر زمان برای بررسی این گزارشها هستیم در حالیکه برای نظارت مستمر و واقعی، باید روندی پرشتاب را در پیش بگیریم.
محمدی نیز در اینباره خاطرنشان کرد: مجلس تنها یکی از نهادهای نظارتی است ولی در مجموعه دولت و هر وزارتخانه و اداره نیز بخشهای نظارتی وجود دارند؛ نمایندگان مردم در مجلس پیگیریهایی در حوزههای مختلف داشتهاند و سعی کردهاند به کارها سرعت ببخشند.
وی همچنین در مورد قانون عدم بکارگیری بازنشستگان نیز گفت: قوانین مربوط به این مسئله برای نمایندگان مجلس مربوط به حدود 30 سال قبل است و در صورت لزوم باید بازبینی شود.
در ادامه برنامه باز هم مشکلات حوزههای مختلف اقتصادی استان قزوین مورد بحث و بررسی قرار گرفت و طاهرخانی نماینده مردم تاکستان در خانه ملت عنوان کرد: بودجه مربوط به 20 هزار هکتار اراضی کشاورزی با هدف اصلاح سیستم آبیاری با عاملیت بانک کشاورزی در نظر گرفته شده و کشاورزان میتوانند با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی، پرونده تشکیل دهند؛ 85 درصد این تسهیلات به صورت بلاعوض بوده و 15 درصد توسط کشاورزان پرداخت خواهد شد.
وی افزود: البته کشاورزان میتوانند برخی امور اجرایی را خودشان بر عهده بگیرند تا سهم 15 درصدیشان را هم پوشش دهد.
محمدی دیگر مهمان برنامه هم با اشاره به راههای حمل و نقل جادهای و ریلی در استان قزوین گفت: 340 کیلومتر راهآهن از قزوین تا آستارا کشیده شده و به زودی به بهرهبرداری میرسد، 11 درصد آثار ثبت شده تاریخی دنیا در قزوین وجود دارند، راههای جادهای به استانهای مازندران و گیلان (الموت شرقی و غربی) در حال احداث هستند، ظرفیتهای گردشگری همچون آب گرم و طبیعتگردی و مواردی از این دست، قزوین را به یکی از قطبهای اقتصادی تبدیل کردهاند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در خانه ملت خاطرنشان کرد: قزوین به علت نزدیکی به تهران، یکی از مراکز مهم گردشگری پایتختنشینان محسوب میشود.
طاهرخانی هم در این زمینه بیان کرد: برای حل مشکل مربوط به آب به دنبال تکمیل سدهای در دست احداث استان قزوین هستیم همچنین بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه به نام شهرک خرمدشت در حاشیه تاکستان احداث خواهد شد تا شاهد جذب سرمایههای داخلی و خارجی باشیم علاوه بر این شهرک صنعتی حیدریه هم میزبان شرکتهای بزرگی است که در سطح کشور منحصر به فرد هستند.
برنامه تلویزیونی «سروستان» با اجرای محمد دلاوری، هر هفته دوشنبه شبها با حضور نمایندگان مردم یکی از استانهای کشورمان به صورت زنده از شبکه «شما» پخش میشود.
مطالب مرتبط:
-
اولین دعای ندبه ربیع از وعدهگاه منتظران
-
پخش برنامه پزشکی سیب از شبکه شما
-
21 هزار شغل 300 میلیونی در گلستان!
-
نمایندگان گلستان ایران در «سروستان»
-
نمایندگان مردم گیلان مهمان «سروستان» میشوند
-
زیر و بم افزایش دلار در گفتوگو با نمایندگان گیلان در برنامه «سروستان»
-
كودكان سرزمين ايران در شبكه شما
-
مدیرکل صدای استانها خبر داد
جدیدترین اخبار
-
725 ساعت برنامه رادیویی و تلویزیونی در مراکز به مناسبت میلاد حضرت علی(ع)
-
همای رحمت در اترک
-
ویژه برنامه های نوروز 1400 در مرکزاصفهان
-
تدارک صداوسیمای آذربایجان غربی برای ولادت امام علی(ع)
-
گام دوم، بلندتر از گام اول
-
مهدویت ریشه و مبنای هویت انقلاب اسلامی
-
دکتر دارابی: اولویت شبکههای استانی در معرفی الگوهای موفق خدمترسانی
-
مستند پویانمایی«زیست شناسان کوچک» بر بام جشنواره بین المللی فیلم رشد
-
دیدار نماینده استان در مجلس شورای اسلامی با مدیران صدا و سیمای مرکز زنجان
-
مهدویت ریشه و مبنای هویت انقلاب اسلامی