21 هزار شغل 300 میلیونی در گلستان! - صفحه محتوایی خبر
21 هزار شغل 300 میلیونی در گلستان!

برنامه تلویزیونی «سروستان» دوشنبه این هفته با حضور دو نفر از نمایندگان مردم شهرهای استان گلستان در مجلس شورای اسلامی از شبکه «شما» پخش شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه «شما»، برنامه تلویزیونی «سروستان» دوشنبه شب 30 مهر با حضور نمایندگان مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی به صورت زنده روی آنتن رفت.
در این برنامه که با اجرای محمد دلاوری پخش میشود، شاهد حضور علیرضا ابراهیمی نماینده مردم شهرستانهای آزادشهر و رامیان و عضو کمیسیون فرهنگی و شهرام کوسه غراوی نماینده مردم مینودشت و عضو کمیسیون عمران در خانه ملت بودیم.
در بخش نخست، علیرضا ابراهیمی به مشکل پذیرش در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: اشتباهی که صورت گرفته بین وزارت بهداشت و سنجش دانشگاه آزاد است، چند هزار نفر دانشجو ابتدای مهرماه به دانشگاه می روند ولی بعد از گذشت 20 روز که ثبت نام و تحصیل آنها شروع شده میگویند اشتباه شده و شما دانشجو نیستید، جالب اینکه تعداد آنها 22 هزار نفر است به همین دلیل مجلس وارد ماجرا شده و رئیس مجلس کمیسیون آموزش را مسئول پیگیری این مسئله کرده است.
وی افزود: اعلام شده اطلاعات اشتباهی به دانشگاه آزاد ارائه شده و این افراد در دانشگاه قبول نشدهاند در حالیکه این مسئله مشکلات بسیاری برای دانشجویان و خانوادهها به وجود آورده و وزارت بهداشت، دانشگاه را مقصر میداند و دانشگاه آزاد هم میگوید وزارت بهداشت اشتباه کرده است.
کوسه غراوی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم درباره طرحهای در دست اقدام این کمیسیون اظهار کرد: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت به مجلس، مهمترین موضوعی است که در کمیسیونهای مربوطه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: سوابق این افراد به دقت توسط نمایندگان مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوان در صحن علنی، اطلاعات درستی در اختیار دیگر نمایندگان قرار داد.
توسعه مناطق آزاد برای فعالسازی ظرفیتهای اقتصادی گلستان
بخش بعدی برنامه مربوط بود به بررسی مسائل و مشکلات استان گلستان؛ ابراهیمی نماینده مردم شهرستانهای آزادشهر و رامیان در خانه ملت با اشاره به تدابیر مجمع نمایندگان استان ابراز کرد: توسعه و بکارگیری همه ظرفیتهای مناطق آزاد، یکی از مهمترین مباحثی است که مطرح شده تا بتوانیم پتانسیلهای اقتصادی را فعال کنیم البته اشکالاتی از سوی شورای نگهبان به مصوبات ارائه شده وارد شده که به دنبال رفع آنها هستیم.
وی بیان کرد: تصویب طرحها، آمادهسازی زیرساختها و شروع بکار مناطق آزاد مد نظر، چند سال طول میکشد و جزو طرحهای بلندمدت اقتصادی به شمار میروند.
ابراهیمی همچنین با اشاره به تصمیمگیریهای صورت گرفته در حوزه کشاورزی استان گلستان گفت: طرح زهکشی 280 هزار هکتاری اراضی زیرکشت استان در دست اقدام است.
در ادامه این بحث، کوسه غراوی هم با اشاره به همدلی و وفاق خوب نمایندگان استان با استاندار و سایر مسئولان عنوان کرد: راهاندازی پتروشیمی و احداث خطوط آهن، مهمترین طرحهای در دست بررسی هستند؛ سال 1393 دولت وعده احداث خط آهن گرگان به مشهد را داده بود ولی هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی افزود: مجمع نمایندگان استان گلستان تلاش زیادی برای تحقق این وعده انجام داده ولی هنوز چیزی از سوی دولت ندیدهایم البته رقم مختصری حدود 30 یا 40 میلیارد تومان برای این منظور دیده و چندین بار هم کلنگ احداث این راهآهن زده شده ولی اقدامی اساسی صورت نگرفته است.
دبیر مجمع نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطالبات 40 ساله برای احداث خط آهن در استان گلستان وجود دارد گفت: بودجههایی در قانون دیده میشوند ولی تخصیص نمییابند یا درصد ناچیزی تخصیص داده میشود؛ مقرر شده بود آستان قدس وارد عمل شود یا اینکه فاینانس خارجی جذب شود اما در عین حال پروژهای شروع نشده که شاهد اجرایی شدن این وعدهها باشیم.
ابراهیمی دیگر مهمان برنامه هم در ادامه بحث خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات به واحدهای اقتصادی که میزان آن در سال گذشته حدود 900 میلیارد تومان بوده سبب ایجاد 21 هزار شغل شد ولی مشکل اینجاست که مشاغل پایدار به وجود نیامده است.
عدم ارائه الگوی صحیح کشت مشکل اصلی کشاورزی گلستان
وی افزود: برخی واحدهای اقتصادی مشکلاتی قدیمی دارند که تسهیلات را برای آنها هزینه کردهاند؛ نرخ سود این تسهیلات از 6 تا 18 درصد بوده و در مجموع 21 هزار شغل ایجاد شده که به ازای هر شغل حدود 300 میلیون هزینه شده است.
وی با اشاره به عدم ارائه الگوی کشت صحیح در استان گلستان بیان کرد: این مسئله موجب معضلات دیگری میشود که از آن جمله میتوان به فروش و بازاریابی اشاره کرد.
نماینده مردم شهرستانهای آزادشهر و رامیان در خانه ملت با بیان اینکه هنوز به الگوی کشت صحیح در گلستان و سایر استانها نرسیدهایم افزود: مشکل اصلی، عدم حضور میدانی کارشناسان در مزارع و بازار فروش است.
کوسه غراوی هم درباره مشکلات کشاورزی استان گلستان گفت: موضوع خرید تضمینی یکی از معضلات اساسی کشاورزان به ویژه برای گندمکاران است، کشاورزانی که بعد از یک سال هنوز پول خود را دریافت نکردهاند و انگیزهای برای کشت سال جدید ندارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی روستاهای 20 خانوار به بالای گلستان هنوز آب شرب سالم ندارند و این مسئله اصلا در شأن نظام اسلامی نیست در حالیکه مبالغ خوبی از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها اختصاص یافته ولی توزیع عادلانهای را در بحث بودجه شاهد نبودهایم.
وی گفت: مجلس دارای بعد نظارتی است ولی مدیران دولتی باید این نظارت را از نمایندگان خانه ملت بخواهند؛ این آمادگی را اعلام کردهایم و میتوانیم تا ریزترین موضوعات را مورد بررسی قرار دهیم.
ابراهیمی هم در ادامه این بحث خاطرنشان کرد: گلستان استان کم آبی نیست ولی باید توجه کرد که دو سوم این استان را مناطق بیابانی تشکیل میدهند و این مناطق دارای کمبود آب هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم احداث آببندها یا سدهای کوچک برای مهار سیلابها به عنوان راهکاری برای حل مشکل آب در گلستان گفت: در جلسه دو هفته قبل با دکتر نوبخت، مقرر شد برای احداث این آببندها 85 درصد صهم دولتی و تنها 15 درصد آورده کشاورزان باشد ولی حقیقت آن است که خرده کشاورزان همین مقدار سرمایه را هم ندارند.
وی افزود: انتقال آب از گلستان یا عدم اجازه ورود آب از دیگر مناطق به این استان، از جمله مشکلات موجود هستند و برنامهای ملی برای توزیع عادلانه منابع آبی وجود ندارد.
در بخشی دیگر از برنامه، کوسه غراوی با اشاره به ظرفیت گردشگری طبیعی در گلستان خاطرنشان کرد: سالانه 18 میلیون زائر مشهد مقدس از گلستان عبور میکنند ولی برنامهای برای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد.
وی افزود: پتانسیل ورود گردشگران خارجی هم به گلستان وجود دارد زیرا دارای فرودگاه نیز هست و علاوه بر این زیارتگاهیهایی مربوط به مسیحیان در این استان وجود دارد.
ابراهیمی دیگر مهمان برنامه هم با اشاره به موقعیتهای گسترده گردشگری در استان گلستان عنوان کرد: هنوز نتوانستهایم سیاستهای اساسی دیپلماسی فرهنگی خود را سامان دهیم و این مشکل در سراسر کشور وجود دارد چرا که نمیتوانیم ظرفیتهای توریستی خود را به جهان معرفی کنیم.
وی افزود: 16 قوم در گلستان زندگی میکنند و وجود این اقوام یکی از ظرفیتهای گردشگری اجتماعی به شمار میرود همچنین جزیره آشورده هم جزو پتانسیلهای مهم گردشگری طبیعی محسوب میشود؛ علاوه بر این بومگردی هم به عنوان الگویی جدید مطرح شده و انتظار میرود تا پایان سال 110 ظرفیت بومگردی در گلستان ایجاد شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود 3 هزار توریست خارجی طی سال 1396 به استان گلستان خاطرنشان کرد: سفر این تعداد گردشگر خارجی به گلستان ظرفیت مهمی است که باید جدی گرفته شود البته در زمینه توریسم درمانی هم میتوانیم گامهایی برداریم زیرا بیمارستانهای خوبی در بسیاری از شهرهای گلستان ساخته شده یا در حال احداث است.
مطالب مرتبط:
-
در جدیدترین قسمت برنامه «سروستان» مطرح شد
-
قمی ها مهمان این هفته سروستان می شوند
-
یزدی ها مهمان این هفته «سروستان» می شوند
-
انتقاد نمایندگان آذربایجان غربی از روند کند احیای دریاچه ارومیه
-
شناسایی مناطق و جاذبه های نا شناخته یاسوج در مستند "سیمای پنهان دنا"
-
«خانه مهر» بر روی آنتن شبکه شما
-
اولین دعای ندبه ربیع از وعدهگاه منتظران
-
زیر و بم افزایش دلار در گفتوگو با نمایندگان گیلان در برنامه «سروستان»
-
كودكان سرزمين ايران در شبكه شما
-
مدیرکل صدای استانها خبر داد
-
در جدیدترین قسمت برنامه «سروستان» عنوان شد
-
نمایندگان گلستان ایران در «سروستان»
جدیدترین اخبار
-
هجدهم اسفند در شهر سنندج برگزار خواهد شد؛
-
جشن مبعث رسول مهربانی ها در صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری
-
ویژه برنامه های نوروز 1400 در صدا و سیمای مرکز کیش
-
معرفی اعضای شورای تله تئاتر مرکز سیمای استانها
-
تمجید از صدا و سیمای کرمان برای برگزاری سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
-
برنامههای صدا و سیمای مرکز قزوین در نوروز1400
-
"جوش بهار" در نوروز باستانی
-
صدای «خدای عاشقان» از خلیج فارس به گوش می رسد
-
ویژه برنامه های صدا وسیمای مرکز کرمان در نوروز 1400
-
دکتر دارابی: حفظ منابع طبیعی نیازمند کار جهادی است